Gå vidare till innehåll

Följ oss!

Leverans inom 5 arbetsdagar

Kontakta oss

Vad betyder det – att måla efter nummer?

VAD ÄR MÅLNING EFTER NUMMER OCH VARFÖR ÄR DETTA EN PERFEKT STRATEGI FÖR NUBÖRJARE?

Ritning med siffror är ett system där en bild är uppdelad i former, var och en indikeras av ett nummer som motsvarar en viss färg. Du målar varje form och så småningom visas bilden som en komplett målning. Man tror att detta hjälper till att förstå konceptet att en målning består av många färgformer. Dessa former är ofta inte meningsfulla isolerade och ser inte ut som något "riktigt", men tillsammans bildar de en bild. Nästa steg i utvecklingen av en konstnär är att lära sig att se dessa färgformer med egna ögon utan hjälp av ett tryckt diagram. Att göra ett mål efter antal-projekt hjälper dig att lära dig hur man analyserar ett objekt och märker färgområden. Detta hjälper dig att flytta från att fokusera på hur det färdiga föremålet kommer att se ut, till att titta på små ytor och vilken färg du ska måla dem med. Att rita med siffror kanske inte är så upprörande som du kan tänka dig. Leonardo uppfann detta formulär själv och instruerade assistenter att måla över de arbetsområden som han redan hade skissat och numrerat. "- Bulent Atalay i sin bok Mathematics and Mona Lisa: The Art and Science of Leonardo da Vinci.

VAD FÖLJER I FÄRGEN PÅ NUMMERSATS?

Satsen för måla efter nummer innehåller en pensel, små färgburkar i vilken färg som helst och en tryckt kontur av ritningen. Det kan tyckas att det inte finns mycket färg, men det borde vara tillräckligt för att slutföra bilden. Naturligtvis kan du alltid använda vilken kompatibel färg du redan äger. Var noga med att kontrollera vilken typ av färg som ingår i satsen (akryl- och oljefärger är de vanligaste, även om det också finns akvareller eller pennor). Vi tycker att akrylfärger är bättre än oljefärger eftersom de torkar snabbt och borsten kan tvättas med vatten, så det är lättare för nybörjare.

HUR RITAR DU PÅ NUMMER?

Det är frestande att måla på ett sätt som avslutar en del av målningen på en gång, men det kommer att kräva täta penslar och slöseri med färg. Snarare måla en färg i taget, från de största till de minsta områdena i den färgen. Att arbeta uppifrån och ner hjälper till att förhindra oavsiktlig skada på våt färg. Från och med de stora blir du mer skicklig med din pensel och färg innan du går vidare till de minsta områdena, vilket kan vara ganska svårt att måla. Att måla med siffror är en bra övning för att kontrollera din pensel. Du vet exakt var färgen behöver gå, så du kan koncentrera dig helt på att placera den där och bara där. Förmågan att rita exakt längs kanten eller vid en viss punkt är en nyckelfärdighet som varje blivande konstnär behöver utveckla. Du kommer att använda den, till exempel när du målar en bakgrund bakom ett objekt, lägger till färg i ett öga eller mörknar en vas skugga eller någon annanstans du vill att objektet ska ha en hård kant.


TIPS FÖR FRAMGÅNGSRIK MÅLNING EFTER NUMMER

Den medföljande borsten är vanligtvis liten så att du kan måla de minsta formerna i målningen. Detta kan göra att rita stora former är mycket besvärliga, så om du har en stor borste, använd den också. Börja med den mörkaste färgen och avsluta med den ljusaste, eller tvärtom, och lämna de blandade färgsegmenten (dubbelt så mycket) till slutet. Jag rekommenderar att du beställer färgerna i ordning från mörk till ljus (eller vice versa) eftersom det hjälper dig att lära dig lite om nyans och färgmättnad. Håll en burk rent vatten till hands för att tvätta din pensel (förutsatt att detta är akrylfärg efter antal) och en trasa för att torka och torka penseln. Doppa inte penseln i färgen hela vägen till spetsen, bara spetsen. Välj färg oftare så att droppen inte faller på målningen. Sprid inte borsthåren för att måla över området snabbare. Detta förstör borsten snabbt och skadar den fina spetsen. Tryck lätt för att böja borstens spetsar något och borsta över ytan. Tänk på det som papper (eller duk) som drar färg från penseln, istället för att använda penseln för att skjuta igenom färgen.

UNDERHÅLLNING AV FÄRGRENHET

Rengör borsten ordentligt innan du doppar den i en annan färg. Du vill inte förorena färgen. Lite mörk färg gör en röran på en ljus färg väldigt snabbt! Om du gör det av misstag, rör inte om det, men försök att ta bort det med ett hörn av en ren trasa eller pappershandduk.

 

Snabb leverans

Alla bilder tillverkas i Europa och levereras inom hela EU.

Kundtjänst

Vår kundtjänst hjälper dig alla vardagar i veckan.

Garanti

Vi garanterar 100% återbetalning om, av någon anledning, våra varor inte uppfyller alla förväntningar.