Gå vidare till innehåll

Följ oss!

Leverans inom 5 arbetsdagar

Kontakta oss

Vad är konstterapi och hur lindrar det stress?

Dr Michael Carson, JD

Professor vid Graduate School of Professional Psychology, University of Denver

Kommer du ihåg hur du som barn satt med papper och kritor? Friheten att flytta fingrarna över papperet var spännande och stressavlastande. När du blev äldre började du använda markörer eller färger.

 Hur som helst, vad vi gjorde i barndomen är fortfarande ett kärt minne för många. Nu när du är vuxen hindrar professionella och personliga problem dig ofta från att skapa konst. Men visste du att det finns en form av terapi som använder kreativitet och lindrar stress?


 Konstterapi används av miljontals människor för att hantera psykiska problem och lindra stress. Om du vill veta mer om konstterapi och dess fördelar, fortsätt läsa.

Vad är konstterapi och hur lindrar det stress?


Konstterapi använder kreativa sysslor som färgläggning, kollageskapning, teckning, målning och skulptur för att hjälpa människor att uttrycka sina känslor.

 En konstterapeut observerar och undersöker konstverk för "emotionella och psykologiska konnotationer", enligt Psychology Today. Dolda meddelanden, symboler eller metaforer kan leda till genombrott och förståelse för en persons beteende och känslor.

Vem använder konstterapi?

Konstterapi är perfekt för barn, ungdomar och vuxna som vill använda dessa tekniker för att djupt utforska och analysera psykiska problem som: ångest, depression, missbruk, sorg, självkänsla, stress. Konstterapi hjälper också människor med självtvivel. Ny forskning tyder på att teckning och skrivning är fördelaktigt för personer med demens, och enligt Harvard Medical School kan det hjälpa till att förebygga sjukdomen.

 Demenspatienter är inte de enda som har hälsofördelar med konst. Konstterapi utövas med individer, grupper eller par i rådgivningscentra, hälsocenter, fängelser, äldrecentra eller barnhem.

 

Det är inte svårt att köpa en DIY-färg kit idag. Även om det är bäst att arbeta med en terapeut eller konstterapeut, kan du också hantera stress på egen hand från ditt hem.

Hur konstterapi lindrar stress.

Publicerad studie av Kaimal, Ray & Muniz, 2016, fokuserar på fördelarna med konstterapi. Under 45 minuters kreativt arbete hos vuxna var det en minskning av kortisolnivåerna. Kortisol är känt som ett "stresshormon" som periodvis ökar nivåerna i kroppen. Enligt Psychology Today ökar kortisolnivåerna i farliga situationer, vilket leder till ett slagsmål eller flygrespons.

Studien inkluderade vuxna mellan 18 och 59 år gammal och använde en mängd olika material som färg, lera och filt för att skapa sina konstverk. Deras saliv testades för kortisolnivåer före och efter konsten. Frågeformulär fylldes också ut före och efter lektionerna.

  75 procent av deltagarna i studien fann betydande minskningar av kortisolnivåerna på grund av deras kreativitet. Hos vissa människor förändrades eller ökade inte kortisolnivåerna, men detta påverkade inte utseendet på deras konst. Forskning visar tydligt att den kreativa processen har en positiv effekt på den mänskliga psyke, eftersom den låter honom slappna av.

Hur fungerar konstterapi?

Konstterapi bygger på tron ​​att skapande av konst har terapeutiskt värde. Konstterapeuter får specialutbildning för att "förstå färg, struktur och konstnärliga medier" i den terapeutiska processen.

Terapeuter lär sig att känna igen hur deras patienter avslöjar sina tankar, känslor och psykologiska problem. Psykoterapi i kombination med konstnärlig aktivitet hjälper en person att öppna sig för förändring.

Vad är att rita med siffror?

Människor är rädda för att bli förlöjliga när de ombeds att måla en bild, särskilt om de aldrig har gjort det förut. Terapi hjälper till att eliminera detta problem. I konstterapivärlden är kul nyckeln till framgång, eftersom det betonar kul och nöje och eliminerar stress och ångest.

Konstterapi kan också göras hemma, en bra lösning för detta är uppsättningen Paint by Numbers. Detta är en målning på duk, som är indelad i sektorer, där var och en av dem indikeras med ett nummer som motsvarar en viss färg. Hos en sådan person skapas en vacker bild på egen hand. Du kan köpa färg efter nummerpaket som inkluderar färger, penslar, instruktioner och en duk med en målning.

Hur man börjar?

Att köpa en uppsättning Ritning efter nummer är för närvarande inte ett problem. De produceras av många företag. Men vårt erbjudande är unikt. Målning med siffror innehåller allt du behöver för att komma igång.

 Våra dukmålningar kommer i ett kartongrör, så du behöver inte oroa dig för att skada eller krossa duken innan du målar. Våra kit innehåller färger och borstar av hög kvalitet, material för att hänga bilden på väggen och instruktioner. Besök vår webbutik för att välja en färg efter nummer-kit.

Försök

Nu när du förstår att ritning tar bort många problem och särskilt stress, är det inte dags att prova att rita med siffror? Om du gillade att göra detta som barn eller ungdom är chansen att du fortfarande älskar det idag.

Om du vill veta mer om vårt företag och vad vi gör, besök vår hemsida.

Snabb leverans

Alla bilder tillverkas i Europa och levereras inom hela EU.

Kundtjänst

Vår kundtjänst hjälper dig alla vardagar i veckan.

Garanti

Vi garanterar 100% återbetalning om, av någon anledning, våra varor inte uppfyller alla förväntningar.